Podijeli članak

Projekcijom filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima' redatelja Kristijana Milića u četvrtak 24. studenoga u 19 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača svečano je otvoren 10. Mostar Film Festival - Festival filmske glume.

Savjetnik Kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dejan Vanjek otvorio je večeras u HD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru 10. MOFF.

Vanjek je u svome obraćanju pozdravio sve nazočne i pozvao sve one koji vole filmsku umjetnosti da idućih dana uživaju u projekcijama filmova.

"Sigurno se večeras rađa jedna tradicija koja će se nastaviti narednih godina, ovaj Festival će prerasti i regionalne granice te postati i međunarodni", kazao je Vanjek.

Prisutnima se obratio i direktor MOFF-a Slaven Knezović. Govoreći o tome kako je prošlo deset godina Mostar Film Festivala, Knezović kazao je da večeras ima ogromnu tremu pred mostarskom publikom i prijateljima. 

"Tremu imam jer ne znam kako ćete primiti ovaj film koji smo ovdje radili i trudili se toliko", istaknuo je Knezović te poručio da kazališno-filmska udruga "Oktavijan" nastavlja sa svojim radom te se s ponosom osvrće na proteklih deset godina.

Tijekom otvaranja Devetih dana filma uručene su i dvije nagrade za životno djelo "Stablo ljubavi". Nagrade su uručene glumcu i redatelju Lazaru Ristovskom te dramskom i filmskom glumcu iz Mostara Draganu Despotu.

Ovogodišnje, deseto izdanja MOFF-a, održava se od 24. do 30. studenoga u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a više informacija o programu možete pronaći na službenoj stranici Festivala.