Podijeli članak

U Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače danas je upriličena svečana promocija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dekan fakulteta Ivica Musić,uz prigodnu svečanost je dodijelo 389 diploma.

Pri svom obraćanju, rektor Sveučilišta Zoran Tomić, istaknuo je kako su brojne konferencije, prezentacije i javne tribine, u svega tjedan dana, organizirane pod okriljem Filozofskog fakulteta. To je jasan pokazatelj koliko je fakultet živi i dinamičan, te koliko ispunjava svoju društvenu i civilizacijsku misiju.

"Kada promišljamo o Filozofskom fakultetu, promišljamo o stožeru i duši našeg Sveučilišta u Mostaru.Vaš rad i vaša misija vodi nas do brojnih uspjeha i rezultata"- kazao je rektor, a diplomantima je kazao kako svi ti uspjesi ne bi bili mogući bez njihova doprinosa.

"Tko god je imao priliku ozbiljno raditi i surađivati s ovim mladim ljudima, nije mu mogla promaći činjenica kolika je koncentracija nadarenosti i sposobnosti zgusnuta u njihovim redovima. Kao da je neka gigantska ruka nevidljivog sijača, na nama nedokučiv način, kao što je to činila za sve naraštaje ljudskoga roda, razasula talente ne ostavljajući nikoga praznih ruku"- riječi su prvog čovjeka fakulteta, upućene mladim diplomantima, koji su danas okrunili godine studiranja. 

Danas su promovirana ukupno 389 diplomanata, od njih 229 prvostupnika, 159 magistara i 1 specijalist. 

Na svečanosti uz obitelji i najbliže diplomanata, sudjelovao je i velik broj osoba iz znanstvenog, kulturnog i društvenog života iz Bosne i Hercegovine. 


M.P. / Pogled.ba