Podijeli članak

Svakog dvadeset i prvog ožujka u svijetu se obilježava Dan djece s Downovim sindromom. Udruga studenata medicine BiH BoHeMSA, lokalna podružnica Mostar organizirala je već petu godinu zaredom projekt 'Sunčana strana dlana'.

Glavni događaj u dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru obilježen je danas s radionicama, sportskim natjecanjima i proslavom. 

"Danas se održava 'Sunčana strana dlana' i to po peti put, to je veliki projekt povodom Međunarodnog dana osoba s Downovim sindromom. Radi se sa svom djecom s posebnim potrebama, a danas je tu preko 100 djece i 120 volontera", kazala je za Pogled.ba predsjednica BoHeMSA LC Mostar Maja Vujica.

Istaknula je da djeca dolaze iz mostarske Srednje turističko-ugostiteljske škole, Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, vrtića i Centra Los Rosales u Mostaru. 

"U tijeku dana imali smo nekoliko radionica: radionice crtanja, pisanja, bojanja, karaoke, ples, Teddy Bear Hospital - da se djeca  oslobode straha od bijele kute te natjecanje u nekoliko kategorija koje je prilagođeno njima, a na kraju su podijeljene i medalje najboljim natjecateljima uz tortu i pizzu za sve", kazala je Maja.

"Djeca s posebnim potrebama unose toliku radost u živote, iako je ponekad teško, njihov osmijeh i pogled uvijek se isplati", naglasila je na kraju predsjednica BoHeMSA LC Mostar.

D.M.