Podijeli članak

Nakon nešto više od mjesec dana u mostarskom naselju Ortiješ danas se izvode radovi na postavljanju asfalta što će bez sumnje značajno promijeniti sliku ovoga naselja.

Postavljanje asfalta krenulo je u jutarnjim satima i kako Pogled.ba doznaje u razgovoru s djelatnicima koji rade na izvođenju radova, asfalt bi trebao biti postavljan do kraja današnjeg dana.

„Postavljanje asfalta jutros je krenulo od Neretve i danas bi trebao biti završen asfaltni prsten oko naselja Ortiješ“, kazao je za Pogled.ba jedan od djelatnika na terenu.

Današnjim završetkom radova kako je pojasnio naselje Ortiješ će asfaltom biti povezano s glavnom ulicom, što će značajno promijeniti prometnu sliku ovoga naselja.

Unazad par godina u naselju Ortiješ je asfaltirana samo  glavna ulica, ali sporedne ulice bez asfalta stanovnicima Ortiješa uzrokovale su konstantne probleme tijekom svakog godišnjeg doba.

U proljeće i ljeto zbog makadamskog puta prolaskom automobila se stvara ogromna prašina, dok se u jesen stvaraju velike lokve koje prave probleme i vozačima i pješacima.

Pored velikih lokvi i nakupina vode na ulicama, stvaraju se i velike količine blata a zimi se nakupine vode pretvaraju u led, što problem čini još većim.

„Nije bilo ugodno proteklih mjesec dana s obzirom na to da zbog radova nismo mogli automobilima prilaziti svojim domovima i da je dolazilo do pucanja vodovodnih cijevi prilikom kopanja, koje bi se naravno odmah sanirale. No sada je to iza nas i asfalt koji se postavlja opravdava sve to“, za Pogled.ba je kazao jedan od stanovnika ovoga naselja.

Sličnog stava su i ostali stanovnici Ortiješa, za koje je ovo jedno od sretnijih razdoblja.

„Postavljanjem asfalta Ortiješ će dobiti izgled pravog prigradskog naselja“, ističu mještani kojima je najvažnija činjenica da je došao kraj brige s prohodnosti puta i lomljenja automobila da bi se došlo u Ortiješ.


Autor: G.Š./Pogled.ba