Podijeli članak

U razdoblju od 17. do 21. ožujka, 54 studenta Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru boravili su na studijskom putovanju u Milanu, u okviru kojeg su jedan dan posjetili sjedište UniCredita. Studenti su obišli UniCredit Tower, upravnu zgradu UniCredita i najvišu zgradu u Italiji, te su imali priliku upoznati se s poslovanjem UniCredita i vidjeti nove suvremene trendove koji se implementiraju u poslovanju grupacije, prenosi Večernji list.

Posjet UniCreditu je organizirana uz podršku Fondacije UniCredit&Universities, čija je misija da podrži talentirane studente i istraživače iz zemalja u kojima djeluje UniCredit. Suradnja Sveučilišta u Mostaru i Fondacije UniCredit&Universities započela je nakon što su predstavnici Fondacije u rujnu prošle godine posjetili Sveučilište i studentima predstavili programe i inicijative Fondacije.

Prof.dr. Željko Šuman, koji je inicirao ovo putovanje izjavio je ovim povodom: ˝Kao dugogodišnji profesor s respektabilnim međunarodnim iskustvom i bivši prorektor za međunarodnu suradnju, već dulji niz godina se zalažem da ovakva i slična putovanja, po ugledu na iskustva brojnih renomiranih sveučilišta u Europi i svijetu, postanu sastavni dio naših studijskih programa, posebice na diplomskoj i poslijediplomskoj (doktorskoj) razini. Također se nadam da će na tome tragu biti i buduća politika internacionalizacije na Ekonomskom fakultetu, ali i čitavom Sveučilištu u Mostaru. A sve to, prvenstveno u cilju daljnjeg proširenja vidokruga, povećanja mogućnosti zapošljavanja i pripremanja naših studenata da postanu istinski i uspješni građani svijeta. Drago mi je da su studenti nakon posjeta Milanu i sjedištu svjetski poznate banke UniCredit osjetili barem dio nezaboravnog ozračja i duha toga jedinstvenog grada, uključujući i njegovu značajnu poslovnu, financijsku i kulturnu dimenziju. Želio bih posebno zahvaliti gospodinu Giannantoniju De Roniju, glavnom tajniku Fonadacije UniCredit&Universities, koji je ljubazno prihvatio moju inicijativu te uspješno organizirao ovaj studentski posjet. Izvrsno gostoprimstvo gospodina De Ronija i njegovih suradnika te veoma informativne i poučne prezentacije svakako su pridonijele da ovaj posjet za sve naše studente bude jedinstven i nezaboravan doživljaj i veoma dragocjeno iskustvo. Iskreno se nadam nastavku naše suradnje.˝

Dražana Volarić, studentica koja je prisustvovala ovom studijskom putovanju podijelila je pozitivne dojmove: ˝Tijekom ovog putovanja imali smo priliku obići grandioznu zgradu sjedišta UniCredita u Milanu, gdje su nas dočekali zaposlenici koji su nam predstavili banku. Tomprilikom su nas također upoznali sa stipendijama za međunarodnu praksu u UniCreditu. Sa sigurnošću mogu reći kako nas je ovo iskustvo obogatilo, te nam omogućilo uvidjeti prilike koje nam se nude po cijelom svijetu.˝

Direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank, gospođa Selma Riđanović-Kenović, izrazila je zadovoljstvo zbog uspješne suradnje Fondacije UniCredit&Universities i Sveučilišta u Mostaru: ˝UniCredit poklanja veliki značaj obrazovanju i važnosti obrazovanja za unaprijeđenje razvoja društva i društvenih vrijednosti. Stoga smo organizirali posjete predstavnika Fondacije UniCredit&Universities fakultetima u Sarajevu i Mostaru upravo kako bi potaknuli daljnju suradnju naše akademske zajednice i Fondacije. Naime, Fondacija UniCredit&Universities nudi izvrsne prilike mladim ljudima za njihov osobni i profesionalni razvoj kroz značajan broj stipendija i mi želimo da se što više naših studenata iz Bosne i Hercegovine uključi u inicijative i programe fondacije. Stoga nas izuzetno raduje posjet studenata iz Mostara sjedištu UniCredita u Milanu. Vjerujemo da se znanje najbriže širi dijeljenjem. Nadamo se da će u budućnosti naša sveučilišta iskoristiti sve mogućnosti koje im Fondacija nudi, kako bi doprinijeli svom, ali i razvoju naše zemlje. Obrazovanje jeste najbolja moguća investicija i zbog toga će UniCredit i na ovaj način snažno doprinositi boljitku Bosne i Hecegovine.˝, priopćeno je iz UniCredit Banke.