Podijeli članak

Studenti Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, koji u sklopu projekta Formula student izrađuju svoj drugi bolid, dobili su na poklon amortizere.

Sachs amortizere u vrijednosti od oko 10.000 KM darovala im je tvrtka SiM Impex. Amortizeri su im uručeni u utorak u mostarskoj poslovnici SiM Impexa. 

"Ovaj vid podrške nama mnogo znači, pogotovo što nas sponzorira domaća firma u ovolikom iznosu. To znači da ćemo moći puno brže realizirati drugi Formula student bolid u BiH i nadamo se ostvariti još više uspjeha nego s prethodnim bolidom", kazao je Filip Sabljić, student druge godine na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru.

Prema riječima Sabljića, novi bolid trebao bi biti gotov do prvog mjeseca 2018. godine, a dizajn bi uskoro trebao biti dostupan široj javnosti.

Donacija studentima je uručena na proslavu prve godišnjice poslovanja SiM Impexa u Mostaru. Na proslavi posjetitelji su imali priliku vidjeti prošlogodišnji bolid kojeg su izradili studenti.

Direktor prodaje u SIM Impexu, Ljubiša Ratković, istaknuo je kako je prvenstveno bio cilj pomoći mladim ljudima da se razvijaju i da prate tehnološke trendove u svijetu i što je najbitnije - da ne odustaju od toga.

SiM Impex je kompanija koja na prostoru BiH posluje već 18 godina, a bave se distribucijom rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila.