Podijeli članak

Studenti Akademije za lidere iz Sarajeva danas su stjecali praktična znanja i vještine u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru koji slovi za najbolji u regiji.

Nositeljica kolegija 'Mediji'na sarajevskoj Akademiji Aleksandra Savić ističe kako je terenska nastava i stjecanje praktičnog znanja i vještina izuzetno važna, a s obzirom na reference Studentskog centra u Mostaru izbor je bio sasvim jednostavan.

"Bilo mi je jako važno da studenti posjete redakciju portala Pogled.ba koji je veoma respektabilan, te razgovaraju s novinarima o svemu što ih zanima iz domene praktičnog rada", kazala je Savić zahvalivši se uredniku portala Damiru Sutoni koji je studentima iscrpno odgovarao ne brojna pitanja o novinarskom poslu i životu.

Posebno oduševljenje kod studenata i predstavnika Akademije iz Sarajeva izazvalo je predavanje Anite Glibić, glasnogovornice Studentskog centra u čijem okrilju Pogled.ba djeluje. 

Studenti su doznali brojne novitete o poslovanje, načinu komuniciranje, te dobili odgovore na brojna pitanja koja je Glibić bez zadrške pojašnjavala. Da bi predavanje učinilila još plodonosnijim i vjerodostojnijim studentima je predstavila kompleks samog centra, a potom ih ugostila u studentskom restoranu, koji su svi ocijenili vrhunskim.

Posjet Studentskom centru u Mostaru značajnim je ocijenio i Adnan Pripoljac, projekt koordinator Akademije za lidere Fondacije Schuler Helfen Liber.

"Studenti su zaista vidjeli način na koji Studentski centar funkcionira. Ono što iz mog iskustva mogu reći da sve što se tiče studentskog organiziranja i studentskog standarda poredeći s drugima Mostar može poslužiti kao primjer drugima", kazao je između ostalog Pripoljac.
 

Autor: G.Š./Pogled.ba