Podijeli članak

Stojan i Nada Škobić iz Raške Gore kod Mostara danas slave  pola stoljeća braka i otkrivaju za Pogled.ba tajnu uspješnog zajedničkog života.

„Tajna je vrlo jednostavna. Za zajednički život je potrebna ljubav, vjera u Boga i ljude, ali i poštovanje, povjerenje i spremnost na kompromis“, kazao je bračni par za Pogled.ba.nakon blagoslova njihove bračne zajednice u Crkvi Sv. Tome apostola na Bijelome Brijegu.

O vrijednostima bračne zajednice govorio je i don Krešo Puljić podsjetivši kako je obitelj temelj zdravog društva.
To je ono što je ovaj bračni par u životu punom uspona i padova nikada nije zaboravio, jer kako ističu svjesno su kazali „DA“ u župi Goranci daleke 1968. godine i zakleli se pred Bogom i ljudima na ljubav u dobru i zlu, zdravlju i bolesti, dok ih smrt ne rastavi.

Radili su i živjeli u Mostaru, te rodili tri sina i tri kćeri. Odgojili su ih u duhu vjere i uz prave životne vrijednosti, koje se prenose i na njihovih deset unučadi.

Da su u tome uspjeli pokazala je i današnja svečanost koja je okupila njihove najmilije na svečanom misnom slavlju, blagoslovu i ponavljanju bračnih zavjeta, nakon čega nisu izostala ni darivanja u obiteljskom okruženju koje su njihove potomci organizirali u prvom danu 2018. godine.

Na nesvakidanju svečanost obilježavanja 50 godina braka Stojanu i Nadi Škobić svi su došli osim kćerke koja živi u dalekoj Kanadi, ali kako bračni par za Pogled.ba kaže ona je sa svojom obitelji putem moderne tehnologije ovaj dan podijelila s roditeljima i ostalom obitelji.

 
Autor: G.Š./Pogled.ba, Foto: Gojko B. Soldo/Pogled.ba