Podijeli članak

Večeras je u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru odigrana utakmica 9. kola Premijer Lige za odbojkašice u kojoj su se sastale ekipe SPK Mostar i OK Maglić. Meč je nakon 4 odigrana seta pripao mostarskim odbojkašicama rezultatom 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:22)

Prvi set donio je nešto nervozniju igru domaćeg tima koja je bila protkana s mnogo grešaka na servisu iz kojih su gošće došle do većine svojih poena. No ipak nije bilo problema za SOK Mostar koji je rutinski riješio ovaj dio igre u svoju korist rezultatom 25:18.

U drugom smo vidjelu još veću dominaciju domaćeg tima koji je dominirao u svim segmentima igre pa su odbojkašice Maglića uspjele osvojiti samo 12 poena. 

Domaći trener Darko Drmać u trećem setu je pružio priliku djevojkama koje su u ovoj sezoni imale manje prigode za igru pa je u ovom dijelu viđena velika borba. Na kraju su gošće imale više razloga za slavlje jer su uspjele taj dio igre riješiti u svoju korist rezultatom 25:22.

Ipak, u četvrtom setu stvari su došle na svoje. Domaće odbojkašice su se prošetale kroz četvrti set rezultatom 25:12 i sigurno slavile šestu pobjedu iz devet susreta u Premijer Ligi.