Podijeli članak

Odbojkašice SOK Mostar večeras su pretrpjele prvi poraz u novoj premijerligaškoj sezoni. U velikoj drami bolje od njih su bile odbojkašice ŽOK Gacko rezultatom 3:2. Dobro je počelo za mostarske odbojkašice. 

Nakon velike borbe u prvom setu koji je obilovao preokretima mostarske odbojkašice su uspjele taj dio igre okončati u svoju korist rezultatom 27:25. Nakon osvojenog prvog seta gošće su zaigrale bolje i uspijevaju drugi set u kojem je također viđena neizvjesna borba riješiti u svoju korist rezultatom 25:22.

Momentum koji su Gačanke dobile osvajanjem drugog seta prenijele su u treći te su na koncu zasluženo i njega dobile s 25:20.

Da drama bude potpuna potrudile su se Mostarke koje su se trznule iz letargije te furiozno dobile četvrti set rezultatom 25:17.

Lutrija i drama petog seta počela je odlično za SOK Mostar koji je poveo s 4:1 i kada se činilo da Mostarke grabe prema četvrtoj pobjedi gošće iz Gacka su se pribrale, zaigrale bolje, te dostigle i prestigle prednost SOK Mostara i nakon velike drame odnose pobjedu u ovom meču dobivši peti set rezultatom 15:12. Gačanke su i dalje bez poraza dok je SOK Mostar sada na omjeru 3-1.