Podijeli članak

Magistri i prvostupnici religijske pedagogije Teološko-katehetskog instituta u Mostaru promovirani su u Velikoj katedralnoj dvorani u Mostaru.

U sklopu promocije 47 studenta, slavljen je i sv. Albert Veliki, zaštitnik Teološko-katehetskog instituta te 30. obljetnica djelovanja Instituta. Diplome su podjeljene prvostupnicima i magistrima akademske 2015/16. godine kao i akademske 2016/17.

Prof. dr. sc. Darko Tomašević, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu u sklopu kojeg djeluje Institut u Mostaru, u svome obraćanju podijelio je misao ministra obrazovanje u SAD-u William Benett koji je rekao da je bit školovanja oblikovati dušu.

Vi ste kroz ove godine, vjerujem na tome radili. Sve ono što ste učili i naučili iako ćete tijekom vremene puno toga i zaboraviti. No, ono što je važno, vjerujem da ste tijekom ovih godina i godina koje će slijediti, da ćete oblikovati svoju dušu, da ona bude ona koja će nas na kraju dovesti i do neba“, rekao je dekan.

Mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u svome je govoru srdačno pozdravio prisutne, a posebno diplomante te istaknuo da se Institut posebno zahvaljuje Bogu što je devet njihovih studenata odlučilo služiti Bogu.

U ovih 30. godina djelovanja osim što je dalo 243. vjeroučitelja, dalo je 6 studentica koje su otišle u redovnice, Dijana i Željka u Milosrdnice, Katarina i Monika u Franjevke, Brigita u Klarise i Matea u Misionarke ljubavi, a tri studenta od kojih su tri studenti; don Antonijo i Isusovac Smiljan, a treći, Josip se sprema na župi za đakona“, objasnio je Perić.

Prije same svečanosti služena je zahvalna sveta misa koju je predvodio mons. Ratko Perić, a propovijedao don Tomo Vukšić.

Na svečanoj promociji uručene su i zahvalnice za doprinos Institutu kao i nagrade za najbolje studente. 

B.D./Pogled.ba.