Podijeli članak

Treća generacija magistara Farmaceutskog fakulteta Svuečilišta u Mostaru, njih 18,  primilo je danas diplome u ruke u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru kazao je prisutnima kako je prije mjesec dana postavljen kamen temeljac za izgradnju Farmaceutskog fakulteta.

Taj dan i taj događaj veliki su i važni, kako za Sveučilište tako i za cijenjeni i prestižni Farmaceutski fakulteta. Istinski naglašavam riječ, 'temelj' ovog fakulteta ste vi nazočni diplomanti potom vaši roditelji i prijatelji, vaši profesori, uprava ovog fakulteta na čelu s cijenjenom dekanicom prof. dr. Monikom Tomić“, rekao je rektor Tomić. 

Dr. sc. Monika Tomić, dekanica Farmaceutskog fakulteta objasnila je diplomantima kako je ideja o osnivanju Farmacetuskog fakulteta realizirana 2011. godine i prisjetila se truda uloženog u osnivanje. 

Istog tog fakulteta ispred kojeg vi danas suvereno stojite, spremni uzeti u svoje ruke, kao povrdnica svega onog što ste mukotrpno učili i radili. 2016. godine je ista ta ideja i isti taj žar koji nas vodi omogućio da izvedemo prvu generaciju studenta farmacije, da mi maleni stanemo rame uz rame s velikanima i da pokažemo da smo sposobni“, objasnila je dekanica Tomić te dodala kako time pokazuju koliko snažno može biti zajedništvo u najtežim trenutcima i da ove 2018. godine ponovo pokazuju snagu polaganjem kamena temeljca za zgradu Farmaceutskog fakulteta. 

Osim promocije magistara farmacije, na svečanosti su dodijeljene dekanove nagrade za najbolje studente kao i dodjele zahvalnica za ljekarne koje su studentima pružile mogućnost praktičnog usavršavanja tijekom studija. 

Pogled.ba