Podijeli članak

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar, danas je održana svečana promocija 11 kadeta SIPA-e, koji su uspješno završili osmomjesečnu temeljnu obuku prve razine za stjecanje čina „policajac“. 
Obuka je provedena sukladno Zakonu o policijskim službenicima BiH i Nastavnim planovima i programima posebice usuglašenim za potrebe temeljne policijske obuke kadeta SIPA-e za čin „policajac“. Osmomjesečna obuka odvijala se u dvije nastavne faze:

-    I faza je realizirana kroz teorijsku nastavu s praktičnim vježbama u trajanju od sedam mjeseci (1070 nastavnih sati)

-    II faza obuke sastojala se od sistematizacije gradiva, situacijske nastave i polaganja završnog ispita (120 nastavnih sati) u trajanju od mjesec dana.

Čestitajući kadetima na uspješno završenoj obuci,  ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Branko Vukoja, naglasio je da pred danas promoviranim policajcima Jedinice za specijalnu potporu stoji izazov  da postavljene zadaće i poslove obavljaju stručno i učinkovito, ne zaboravljajući odgovornost  poštivanja temeljnih prava i sloboda građana prema kojima postupaju.

Kadetima je čestitao i načelnik Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru, Željko Ćorić, poželjevši im uspjehe u budućim radnim zadacima.

Ova generacija kadeta temeljnu obuku prve razine završila je s prosječnom ocjenom 4,25, a radi naročitog uspjeha i zalaganja tokom obuke, Miroslav Brežančić proglašen je kadetom generacije.

Svečanu promociju uveličali su i pomoćnik komandanta Jedinice za specijalnu potporu, Dalibor Milošević, te drugi uvaženi uzvanici, navodi se u priopćenju.