Podijeli članak

Večeras je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljeno novo izdanje Časopisa "Nestabilnost" koje izlazi već 15. godinu za redom.

Urednica časopisa je studentica treće godine preddiplomskog studija Mia Jelčić, koja je istaknula kako je časopis svake godine sve napredniji. Obrađuje se više tema i sudjeluje više urednika.

U časopisu su obrađene razne rubrike poput novosti iz BiH i svjetskog graditeljstva, novosti s fakulteta koje obuhvaćaju i susjedne fakultete.

"Ove godine Uredničko vijeće čine 23 člana, imamo 4 stručna suradnika i 4 vanjska, koja dolaze iz Hrvatske, BiH i Srbije" - kazala je Mia. 

Glavna tema časopisa je rekonstrukcija Hrvatskog narodnog kazališta, što je uistinu značajan projekt kako za Građevinski fakultet tako i za kulturu Grada Mostara.

"Promociju časopisa koja je ujedno u sklopu Dana Fakulteta, doživljavam kao krunu vašeg ukupnog rada aktivnosti u protekloj godini. Promjena članova uredništva za vas ne predstavlja nikakav problem, niti se osjeti bilo kakav diskontinuitet, već naprotiv, ostvarujete pozitivan trend u kvaliteti rada"- kazala je dekanica fakulteta prof. Maja Prskalo.

Dekanica je istaknula i kako nije jednostavno uređivati časopis, posebice promovirati 15. broj, te da se već sutra treba pripremati za 16. broj.

Studenti oko tri mjeseca aktivno sudjeluju u stvaranju časopisa, u čemu ih podržava Fakultet.


M.P. / Pogled.ba