Podijeli članak

U sklopu 1st International Staff Training Weeka koji se održava na Sveučilištu u Mostaru, predstavnici europskih sveučilišta iz Slovačke, Estonije, Slovenije, Hrvatske i Francuske posjetili su Studentski centar Sveučilišta u Mostaru. 

Inja Stojkić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a je istaknula kako je 1st International Staff Training Week Sveučilišta u Mostaru imao za cilj promovirati mobilnost i pružiti priliku za raspravu partnerima s europskih sveučilišta o problematici vezanoj za mobilnost kako studenata tako i nastavnog i nenastavnog osoblja na visokoškolskim intitucijama.

"Osim ovog glavnog cilja, ovaj događaj je bio izvrsna prilika za predstaviti Sveučilište u Mostaru partnerima iz Francuske, Estonije, Slovenije, Slovačke, Hrvatske... U svom petodnevnom programu nismo izostavili važan dio našeg Sveučilišta, a to je Studentski centar. Danas su gosti imali priliku vidjeti gdje su smješteni naši studenti i kakve im sve izvrsne mogućnosti nudi Studentski centar", rekla je Stojkić.

Anita Glibić, glasnogovornica Centra dočekala je predstavnike te im predstavila kakve sve mogućnosti imaju studenti koji borave u Studentskom centru. 

Predstavnici su objedovali u kantini zajedno sa studentima te su posjetili i uređeni park odnosno street workout SCM-a.

Predstavnice s Tallinn Health Care College iz Estonije Särel Teede i Age Saks su oduševljenje što su dobile priliku posjetiti Mostar i Sveučilište u Mostaru. 

"Mostar je mali, ali stvarno ugodan, lijep i druželjubljiv grad. Cijeli tjedan nam je popunjen raznim zanimljivim temama i putovanjima oko Mostara. Imali smo priliku posjetiti mnoge jedinice te su sveučilišna predavanja pomogla oko svega što nas je zanimalo. Hvala vam na pozivu. Vrata našeg sveučilišta su uvijek otvorena za Sveučilište u Mostaru", rekla je Särel Teede, dok je Age Saks istaknula kako joj je velika čast što je dio ovog programa. 

"Prvi put sam u BiH i prvi dojam je više nego odličan. Organizatori događaja su srdačni i puni podrške za sve što nas zanima. Vidjela sam puno stvari ovog tjedna u Mostaru i na Sveučilištu što mi daje dobar pregled stanja. S jednu stranu BiH mi je egzotična, s drugu je vrlo europski orijentirana", objasnila je Age Saks dodajući kako se Mostar treba okrenuti Europi ali ipak ostati jedinstven. 

1st International Staff Training Week trajat će do 31. svibnja 2019.