Podijeli članak

Na području Hercegovačko-neretvanske županije od danas je zabranjeno kretanje izvan mjesta prebivališta. Stanovnicima HNŽ-a kretanje je dozvoljeno uz potvrde dok se građani drugih županija mogu se kretati slobodno, navodi N1. 

Stožer civilne zaštite HNŽ-a izdao je jučer zapovijed kojom se zabranjuje kretanja građana na području HNŽ izvan mjesta prebivališta s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina i gradova unutar HNŽ. Kretanje izvan mjesta prebivališta moguće je samo uz posjedovanje propusnica izdanih od županijskog/općinskog/gradskog stožera civilne zaštite. Stožer civilne zaštite HNŽ naredio je općinskim i gradskom stožeru civilne zaštite da prilikom izdavanja propusnica budu vrlo rigorozni te da propusnice izdaju samo osobama kojima je potreba medicinska pomoć te u svrhu osiguravanja slobodnog protoka roba.

"Potvrda poslodavca ovjerena i potpisana od odgovorne osobe, koja je omogućavala kretanje u vrijeme policijskog sata, također vrijedi i kod naredbe zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko-neretvanske županije. Potvrdu poslodavca ovjerenu i potpisanu od odgovorne osobe potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a. 


Iz ove naredbe izuzete su službe MUP-a, Županijskog tužiteljstva HNŽ, sudskih institucija s područja HNŽ, vatrogastva i hitne medicinske pomoći te izuzeci iz donesenih zapovijedi stožera civilne zaštite. Naredba je stupila na snagu jutros u 5 sati ujutro.