Podijeli članak

Asocijacija arhitekata u BiH i Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača i ove godine u Mostar doveli su tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2019 – Arhitektura.

TEKST I FOTO: ANA ARTUKOVIĆ

Izložba je večeras otvorena u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Na otvorenju izložbe predstavljanja je platforma ARCHLINK mostarskoj publici.

Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2019 – Arhitektura, koju su činili: Adnan Harambašić, Grozdana Šišović i Aljoša Dekleva, je od 56 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 39 radova koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.

U kategoriji „Realizacija“ selekciju je prošlo ukupno 13 radova, u kategoriji „Enterijer“  13 radova, dok je u kategoriji „Ideja“ selekciju prošlo 11 radova i 2 rada van kategorije.

Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži otvoriti širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te potaknuti sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvalitete izgrađenog prostora.

Izložba u Mostaru ostaje otvorena do kraja veljače.