Podijeli članak

Studentski centar Mostar ovih dana bori se s problematikom otpadnih voda koje se slijevaju iz mostarskog naselja Bijeli brijeg.

Borba s otpadnim vodama koje se slijevaju i uništavaju zidove Centra traje godinama a do koje je došlo izgradnjom novog naselja iznad Studentskog centra pri čemu sanacijske vode nisu riješene.   Problem je jednim dijelom riješen prije nekoliko godina ali ne trajno jer danas probleme stvaraju nova puknuća.

"Prije par godina djelomično je riješena problematika s kojom se SCM bori godinama te su urađeni potporni zidovi s gornje strana Studentskog centra, međutim s prilazne strane između tzv. velikih stepenica te dva paviljona Starog i Novog doma postoji veliki problem", kazao je ravnatelj SC Mostar Dragan Mikulić za Pogled.ba.

Osnovni zidovi koji služe kao potpornji cijelog kompleksa Studentskog centra već imaju vidljiva puknuća i odstupanja od nekih 15 do 20 cm od prvotnog stanja, kazali su iz uprave Studentskog centra Mostar te dodali kako će teško ovaj problem sanirati sami jer iziskuje velike financijske izdatke.