Podijeli članak

Večeras je u Katedrali Marije Majke Crkve, održana sveta misa za poginule studente i sve pokojne djelatnike Sveučilišta u Mostaru.

Na misi koju je predvodio mostarski biskup mons. Ratko Perić, okupio se velik broj vjernika, studenta i djelatnika fakulteta, koji su izrekli svoje molitve.

Obraćajući se vjernicima, biskup se osvrnuo na naše živote i stvarnost u kojoj živimo. Uputio je niz pitanja, a između ostalih i ono : „Kakav želiš biti, kada te Bog pozove?“
„Od nas traži da nam bokovi budu opasani, a svjetiljke upaljene i pune ulja, u očekivanju Gospodara koji dolazi kada On hoće. Nijedan, dakle čovjek na ovome svijetu ne zna ni dana ni časa u koje će vrijeme Vječni Sudac sići, i kada će stići Božja naplata za naše ljudske račune“- kazao je biskup Perić.

No, na pitanje koje si svakodnevno postavimo, posebice u gubitku voljene osobe, još nitko nije odgovorio. Kako se nositi s boli i kako prihvatiti stvarnost, ali jedno je sigurno. Oni koji vjeruju, vjeruju u ponovni susret s njima u Kraljevstvu Nebeskom.
19.12. 2015. godine, petero hrvatskih studenata bilo je na putu za svoje rodno mjesto, Vinkovce. 

​​Tužno sjećanje: Sveta misa za poginule studente Sveučilišta u Mostaru

Nažalost, taj se put prekinuo za Vjekoslava, Tenu, Antoniju i Domagoja koji su tragično preminuli nakon što su automobilom sletjeli u Neretvu. 

Taj je dan, cijela regija bila zavijena u crno,a u Vukovarsko-srijemskoj županiji proglašen je dan žalosti.
Iznenadna smrt ovih mladih studenata zavila je u crno i mostarsko Sveučilište,a u znak sjećanja i ljubavi na voljene prijatelje Slavonce, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na mjestu stradanja je podigao spomenik ove godine u rujnu.

Autor: M.P./Pogled.ba