Podijeli članak

U Američkom kutku Mostar održana je kreativna radionica za osnovnoškolce „Umjetnost za mir – CITYarts Pieces for Peace“, na inicijativu CITYarts organizacije iz New Yorka koja realizira mirovne umjetničke projekte širom svijeta.

Na radionici je sudjelovalo 25 učesnika i učesnica iz različitih mostarskih osnovnih škola, a vodile su je koordinatorica AC Mostar Marina Đapić i program koordinatorica Inga Kotlo. S djecom se, prije nego što su počeli crtati svoje radove, razgovaralo na temu mira i o tome što mir za njih predstavlja. Nakon toga su svoje ideje, vizije i razmišljanja prenijeli na papir.

Crteži će biti dio online CITYarts galerije. Također će se poslati u New York , a neki će biti izloženi i na putujućoj mirovnoj izložbi zajedno s radovima djece iz cijeloga svijeta. „Ovakvi programi omogućavaju mladima da stiču nova prijateljstva, šire svoje percepcije i kreativnost te promišljaju i razgovaraju o temama koje su veoma važne za sve nas. Ponosni smo što
su danas nastali vrlo dubokoumni i lijepi crteži koji prikazuju i pozivaju na mir, ljubav i prijateljstvo“ , poručuju iz Američkog kutka Mostar.