Podijeli članak

Novi Sad je od danas možda jedini grad u regiji u kojem se nalazi sladoled za - sjedenje, javlja Anadolu Agency (AA).

Drugog dana jeseni, dok je sunce grijalo do 28 stupnjeva Celzijusa mnogi Novosađani su se družili sa sladoledom u rukama, a na Detelinari, dijelu grada administrativnog centra Vojvodine danas je postavljena klupa u obliku sladoleda na štapiću.

Ovaj rad umjetnika Stefana Stanojevića postavljena je na Detelinari zaslugom Ivana Raguža - Zesta koji je pobijedio na "Karaoke obračunu“ na nedavnom 15. festivalu uličnih svirača održanog u Novom Sadu.

Direktor Festivala uličnih svirača Borislav Beljanski naglasio je da je namjera organizatora da doprinesu razvoju lokalne zajednice, zbog čega je i organizirano natjecanje u pjevanju karaoka gdje su pjevači predstavljali i određeni dio grada, te je pobjednik koji je došao sa Detelinare osvojio klupu za svoj kvart, a da se nada da će iduće godine biti više nagrada koje bi trebalo da budu orgininalne poput ove.

"Prijatelji iz kraja su oduševljeni, svi su vjerovali u mene. Susjedstvo je podjeljeno u pogledu klupe, neki misle da je sarkofag, neki su oduševljeni, a neki ne znaju ni što je“, rekao je Raguž osvajač sladoleda za sjedenje.