Podijeli članak

Prošlog vikenda u Banja Luci održao međunarodni plivački miting 'Plivaj srcem 2019.', koji je okupio oko 300 plivača iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Plivači mostarske „Orke“ Lana Pudar i Kerim Sadiković sudjelovali su na ovom mitingu, te su osvojili 9 medalja. Naime, Lana Pudar je osvojila sedam zlatnih medalja i jednu srebrenu medalju, proglašena je za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica od 13 i 14 godina, kao i za najbolju plivačicu mitinga u apsolutnoj kategoriji. 
 
Kerim Sadiković osvojio je jednu zlatnu medalju u disciplini 100m prsno. Lana i Kerim su prethodnih 7 dana boravili u Banja Luci, gdje su naporno trenirali sa plivačima Akademskog plivačkog kluba „22 April“ iz Banja Luke, na poziv trenera reprezentacije Gorana Grahovca, koji je ujedno i trener gore spomenutog kluba, a sve u sklopu priprema za dolazeća reprezentativna natjecanja.

Goran Grahovac je inače jedan od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora, koji je sve resurse svoga kluba stavio na raspolaganje plivačima iz „Orke“. Kako su naveli iz „Orke“, ova suradnja će se nastaviti i u budućnosti, gdje je u dogovoru sa trenerom Grahovcem planirano da se ovom vidu priprema i treninga pridruži još veći broj plivača iz „Orke“, a sve u funkciji postizanja što boljih i kvalitetnijih rezultata.

Također, banjalučki bazen je jedan od dva olimpijska bazena u našoj državi, koji zaista pruža sve nužne infrastrukturne uvjete za bavljenje vrhunskim plivanjem, te kako navode iz „Orke“, klub će učinit sve da u budućnosti omogući svojim najboljim plivačima, najbolje uvjete za pripreme za nadolazeća natjecanja. 

„Orka“ će nastupiti na mitinzima u Sarajevu i Splitu, a klub nastavlja sa svojim redovnim trenažnim aktivnostima na Sveučilišnom bazenu u Rodoču. Također, „Orkina“ škola plivanja održava se u svojim redovnim terminima na bazenu u gradskoj banji na Musali, a sve informacije o upisu u Orkinu zimsku školu plivanja mogu se dobiti na web stranici kluba www.orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu, priopćili su iz KVS „Orka“.