Podijeli članak

Na Građevinskom fakultetu u Mostaru danas je otvoren 3. skup mladih istraživača s građevinskih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke, Maribora, Skoplja i Mostara.

Dekan GF Mostar prof.dr.sc. Ivan Lovrić uputio je pozdravni govor svim nazočnim te istaknuo kako je ponosan što je treći skup mladih istraživača u Mostaru. Naveo je  kako je ovo "najznačajnije događanje na našem fakultetu i sveučilištu", te kako su organizatori skupa Udruga hrvatskih građevinskih fakulteta, čiji je član i GF u Mostaru uz dva sudionika iz Skoplja i Maribora.

"Skup je značajan u smislu ostvarivanja osnovnih ciljeva, poticanje, upoznavanje i suradnje mladih istraživača te razmjena iskustava u znanstvenom istraživačkom radu, cilj koji bi trebao slijediti nakon toga je zajednički nastup u znanstveno-istraživačkim europskim projektima", kazao je.

Anton Vrdoljak, predsjednik Organizacijskog odbora kazao je kako im je čast ova tri dana ugostiti mlade znanstvenike koji dolaze iz svih gradova hrvatske kao i Maribora i Skoplja, te da je važno da "potaknemo druge slične fakultete da što više tih projekata dovedemo na naše sveučilište".

"Cilj našeg skupa je vrlo jednostavan, dakle prvenstveno da naši mladi znanstvenici izlože svoje radove s kojima se oni bave, i da se svi upoznamo s čime se oni bave i na taj način pravimo jednu suradnju i pomažemo jedni drugima, na kraju će to rezultirati nečim što je jako bitno, a to je da se okrenemo EU projektima", zaključio je Vrdoljak. 

Kako je zaključeno na skupu, vizija projekta je stvoriti kritičnu masu mladih ljudi koji će biti motor za zajedničko prijavljivanje i rad na nacionalnim i međunarodno kompetitivnim projektima.

T.K./Pogled.ba