Podijeli članak

U prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru studenti zajedno s profesorima obilježili su Svjetski dan Socijalnoga rada. Tema ovoga predavanja bila je Promocija zajednice održivog razvoja. 

Prof dr. Iko Skoko rekao je kako studiji socijalnog rada Filozofskog fakulteta u Mostaru redovno obilježava dan socijalnog rada. 

"Danas se sve vise vidi koliko su nam potrebni socijalni radnici, jer živimo u svijetu individualizma, u svijetu pojedinca gdje socijalni problemi rastu. Ove godine u svijetu se obilježava problem ekologije. Iako u nas nije to prioritetni problem, obilježit ćemo ga i mi, jer možemo puno naučiti iz toga", kazao je Skoko.

Studij socijalnog rada s Udrugom studenata socijalnog rada 'Zamfis' organizirao je zajedno ovu manifestaciju, a profesorica dr. sc. Svjetlana Stanić Koštroman kazala  je da je cilj  pokazati značaj čistog okoliša i potaknutu socijalne radnike da i sami postanu aktivni sudionici zaštite okoliša. "Zdrav okoliš je predujam za zdravlje svakog pojedinca", istaknula je.     

Za sutra je najavljen daljnji program obilježavanja dana socijalnoga rada. Gost predavač bit će Dejan Nemčić, profesor geografije u Zagrebu, a naziv predavanja je "HAKUNA MATATA – proživi svaki trenutak". Na predavanju će svatko moći napisati poruku za čovječanstvo, poruke koje će raketom biti lansirane u svemir i ostaviti vječni trag.