Podijeli članak

U prostorijama Narodne knjižnice HNŽ, Mostar učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara, 13. ožujka 2019. godine, u pratnji profesorice Elvire Gagro priredili su radionicu “Reciklirajmo e-otpad – gradimo odgovorno društvo“.

Radionicu su pripremili za učenike petog razreda OŠ Cim i učiteljicu Arijanu Kordić. Osnovnoškolci su radoznalo i veselo sudjelovali na radionici na kojoj su im „mentori“ srednjoškolci prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te s njome izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala. 

Učenicima je bila pokazana prezentacija te su također izrađivali plakat i imali su se priliku likovno izraziti. 

Cilj ove radionice je bio podizanje svijesti o recikliranju e-otpada te motiviranje učenika i njihovih učitelja za postavljanje reciklažnih dvorišta u sve škole u našoj županiji.  

Inače, u Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar u tijeku su brojne edukativne radionice kodiranja i digitalno stvaranja, Tečaj crtanja i dizajna te  informatičke i radionice engleskog jezika. 

U razdoblju od 1. do 5. travnja 2019. godine, kako je priopćeno planira se  organizirati "Tjedan Andersena", radionice posvećene Hansu Christianu Andersenu a u povodu Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja).