Podijeli članak

U Centru za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales u Mostaru, održan je mini festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti". U sklopu programa je održano predavanje psihologa Marka Romića kojim su djeca upozorena o štetnosti različitih vrsta ovisnosti. 

Nakon predavanja, upriličena je promocija zbornika radova učenika osnovnih škola Mostara "Mladi pjesnici protiv ovisnosti 2". Riječ je o zborniku radova s književnog natječaja na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.  

Nakon promocije zbornika, upriličena je dodjela nagrada i priznanja sudionicima književnog natječaja uz prikladan zabavni program i druženje. 

Projekt SPKD Prosvjeta, Mostar - "Mladi pjesnici protiv ovisnosti", drugu godinu zaredom ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. 
 
U sklopu projekta, zbornik radova s književnog natječaja, u kojem su mostarski osnovci svojim glasom upozorili na probleme ovisnosti, bit će podijeljen osnovnim školama grada Mostara.