Podijeli članak

Članovi dramske sekcije Gimnazije fra Grge Martića Mostar u Lutkarskom kazalištu Mostar premijerno su večeras izveli komediju “Ženidba“ koju potpisuje Ornela Vištica. 

Pod redateljskom palicom Tine Laco učenici mostarske Gimnazije prikazali su život na hercegovačkom selu te ženidbu sina jedinca za svoju izabranicu koju obitelj, točnije majka ne odobrava. Na šaljiv način prikazani su svi stereotipi o Hercegovcima, ali i odnosi u obitelji. 

Boro i Bosa tipični su zemljoradnici čiji je ponos sin Andro. Skladne obiteljske odnose poremeti Andrina nagla odluka o ženidbi za Jurku, koja po mišljenju majke nije dostojna njezinog sina. Naravno, u sve se upliće i “vra“ Velimir te misteriozni Mercedes. Kroz cijelu predstavu isprepliću se odnosi mladih i starih, sela i grada, ali i sukobi karaktera. 
U predstavi su glumili; Edita Pehar, Ivana Kosorčić, Ivan Prskalo, Ivan Ćorić, Marko Raspudić, Ljubica Rezo, Ema Tadić, Mia Marinović i Tomislav Jurić. 

Ova predstava nastala je kao dio promocije mostarskih srednjih škola i kao doprinos gimnazijalaca kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024.

J.P./Pogled.ba