Podijeli članak

Nutricionističko predavanje i degustacija na temu o tome kako pripremati slastice, torte i kolače bez šećera, brašna i svih drugih manje zdravih namirnica održano je u petak u sklopu humanitarnog Festivala torti 'Torte i to' u prostoru Adventa u Mostaru. 

Predavanje 'Greek Goes Keto' vodio je Apollonas Georgios Kapsalis, nutricionist i osobni trener iz Grčke te stručnjak za ketogenu prehranu s međunarodnom karijerom, koji trenutačno boravi u Mostaru. 

"Danas smo prezentirali na koji način je moguće napraviti zdrave slastice tako da ljudi koji imaju zdravstvene problem ili ljudi koji imaju viška kilograma mogu i dalje konzumirati slastice, ali da znaju kako i koliko puta dnevno", kazao je nutricionist Georgios za Pogled.ba.

Istaknuo je kako su glavne bolesti koje su vezane za probleme prehrane, odnosno pretjeranu konzumacije ugljikohidrata i šećera, autoimune bolesti, dijabetes, kao i neke druge bolesti koje imaju veze s probavnim traktom.

"Žalosno je što danas najviše djeca pate od toga, upravo radi toga smo organizirali ovo predavanje da bismo educirali njihove roditelje kako pripremiti te zdrave slastice i kako ne konzumirati velike količine šećera", naglasio je Georgios.

Osim predavanja, posjetitelji su dobili zanimljive darove, a sve zdrave slastice su se mogle i isprobati.

Apollonas G. Kapsalis osmislio je program s kojim cijela obitelj može uživati u hrani i jesti zdrave deserte, a napravio je i svoju domaću čokoladu bez šećera koju, kako ističe, mogu konzumirati čak i dijabetičari i osobe s autoimunim bolestima a da pri tome ne ugroze zdravlje i tjelesnu težinu.

D.M./Pogled.ba