Podijeli članak

Proteklog vikenda Vitez i Sportsko-rekreacijski centar „Romari“ bili su domaćini prvog izdanja Kupa nacija u mininogometu (EMF Nations Games), na kojem su sudjelovale četiri europske nacionalne vrste: BiH, Hrvatska, Mađarska i Albanija. 
 
Igrao se liga sistem, te nakon odigranih utakmica, BiH reprezentacija suvereno je zasjela na prvo mjesto i još jednom pokazala da zaslužuje biti treća mininogometna reprezentacija u Europi. Mađarska je osvojila drugo mjesto, zatim Albanija treće i posljednja, te posljednje Hrvatska koja je poražena u sva tri susreta.
 
Rezultati:
Bosna i Hercegovina – Albanija 1:0 
Mađarska – Hrvatska 4:0
Albanija – Mađarska 1:1
Bosna i Hercegovina – Hrvatska 3:0
Bosna i Hercegovina – Mađarska 0:0
Albanija – Hrvatska 3:1

Poredak:
1. Bosna i Hercegovina
2. Mađarska
3. Albanija
4. Hrvatska

Najbolji igrač: Mirza Zahirović (Bosna i Hercegovina)
Najbolji golman: Lajos Sikur
Najbolji strijelci: Semir Mujkanović (Bosna i Hercegovina) i Tamas Segery (Mađarska)
 
Organizator Kupa nacija, Udruga za promociju mininogometa i rekreacije, ne kriju zadovoljstvo nakon prikazane igre na terenu. Kako i sami kažu „Ovo je lijep turnir između jakih reprezentacija no i reprezentacija BiH se ove godine pojačala i osvježila s novim igračima koji su se uz već iskusne, odlično uklopili i dali svoj maksimum. Na kraju, to i rezultat pokazuje. Svakako moramo istaknuti da su i protivnici bili i više nego fair i da je borba bila ravnopravna.

Mininogomet je sport rekreativaca i mogu ga igrati svi koji su fizički spremni i vole rekreaciju. Uključivanjem kroz svoje lokalne lige dobivaju šansu za sudjelovanje u Završnici tu u Vitezu, a to je prvi korak ka reprezentaciji.  Čestitamo svim sudionicima a posebno našim momcima.“