Podijeli članak

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru dekanica prof. dr. Mila Gadžić dodijelila je 74 diplome i to za sveučilišnog specijalista ekonomije, šest stručnih prvostupnika bachelora ekonomije, 28 prvostupnika bachelora ekonomije i 39 magistara ekonomije.

"Tijekom studija stjecali ste znanja kako se prilagođavati dinamičnim promjenama u okruženju koje nisu uvijek dobre i pozitivne nego suprotno tomu teške, pune izazova i negativnih tendencija", kazala je Gadžić. "Globalni ekonomski procesi i ekonomske integracije induciraju promjene koje postupno i dugoročno mijenjaju uvjete poslovanja. Ekonomisti se posebno moraju znati prilagoditi zahtjevima okruženja i suvremenim trendovima u globalnoj ekonomiji, sučeljavati se s izazovima i tragati za novim strategijama i odgovorima na krizu", kazala je.

Prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak poručio je promoventima da je ovo njihov dan. "Ovo je kruna vaših neprospavanih noći, rada, truda i učenja uz knjigu. Ovo nije samo zakonsko verificiranje i kraj vašeg školovanja, ovo je i kraj jednoga dijela vašeg života. Knjiga će uvijek biti uz vas, ali planovi i obveze više neće biti iste", kazao je Čolak te prenio čestitke rektorice Ostojić.

Biljana Jakić/Pogled.ba