Podijeli članak

Dana 27.04.2019. god. u organizaciji SPORTSKO EKOLOŠKE UDRUGE HERCEGOVINA iz Mostara je održan II. Otvoreni kup u razbijanju uskrsnih pisanica pod vodom. 

Ova manifestacija, jedina ove vrste svijetu, je održana na zatvorenom bazenu Fakulteta za prirodoslovno matematske i odgojne znanosti Sveučilišta u Mostaru, koji se nalazi u studentskom kampusu u Rodoču, te u suorganizaciji Akademskog plivačkog kluba Zrinjski iz Mostara (AKP Zrinjski), čiji su najmlađi članovi bili natjecatelji. 

Iskusni ronioci SEUH-a, inače pripadnici Postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom, angažirane u sustavu civilne zaštite Hercegovačko-Neretvanske Županije i Grada Mostara, su se starali o sigurnosnom aspektu malih natjecatelja, te je ono i proteklo bez ikakvih poteškoća. 

Natjecatelji u dobi od 8 do 13 godina su uživali u podvodnoj sredini, te u zvuku razbijanja uskrsnih pisanica, koje su posebno pripremljene i oslikane za ovu prigodu, a koji je pod vodom znatno intenzivniji.

Svi natjecatelji su nagrađeni diplomama za sudjelovanje, a oni najuspješniji i prigodnim odličjima. Obzirom na osobitost i uspjeh ove aktivnosti, koja je najmlađima priuštila veliku zainteresiranost i veselje, SEUH će nastojati da ista postane tradicionalna.