Podijeli članak

U povodu božićnih i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udruženjem za promociju biciklizma Hercegovina Bike organizirao je mostarskim ulicama biciklijadu Djeda Božićnjaka. Šesta je ovo biciklijada tim povodom, a sve je prošlo u jednu lijepu tradiciju koja posebno razveseli djecu.

Biljana Krtalić, tajnica Biciklističkog kluba Mostar, kazala je kako i ove godine organizirala ovu božićnu biciklijadu ili mrazijadu koja lagano već postaje tradicija.

"Okupe se biciklisti, obuku u odijela Djeda Mraza i vozimo cijelim gradom jedan krug, otprilike pola sata. Kroz tu vožnju darujemo najmlađe koje susretnemo uz put slatkišima i tako im izmamimo osmjeh na lice, ali također i odraslima. U ovo pretpraznično vrijeme unesimo jednu pozitivnu atmosferu", kazala je Krtalić za Klix.ba.

Jedan od sudionika kazao je da je u punoj opremi kao pravi Djeda Mraz, samo što nije došao iz Finske, nego iz Norveške.

"Irvase sam ostavio u Podveležju, a došao sam radi ove naše djece kojoj bi želio sve najljepše. Da se vesele kao što smo se mi veselili kad smo bili djeca", kazao je.

Jedna od poruka današnjeg događanja je i promocija biciklizma i zdravog života u svako doba godine, za sve generacije.

Start i završetak biciklijade bio je ispred Zimskog grada, a vozio se krug po cijelom gradu. Ruta je dalje išla pored zgrade Projektant, ulicom Kralja Tomislava, pored zgrade Spajalica, Rondoom, Lenjinovim šetalištem, Španskim trgom, Bulevarom narodne revolucije, preko mosta Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinskim mostom, pored hotela Ero, ulicom Ante Starčevića, vrhom Avenije, ulicom Kralja Tomislava, pored zgrada Projektant do Zimskog grada.