Podijeli članak

Selma Bijedic, 23- godišnja Mostarka, studentica studijskog programa Dizajn Visoke škole "Logos centar".  Sa svojom kolekcijom ''FURORE'' osvojila je prvo mjesto na natjecanju mladih dizajnera „Perwoll New Generation 2016“. Iza sebe ima četiri kolekcije, a sa kolekcijom Orbis Inferno  predstavila se kao samostalni dizajner na 37. NIVEA FASHION WEEK-u. Odlukom portala SNL proglašena je Dizajnerom godine 2016.

Kolekcija ''Orbis Inferno'' kreatorice Selme Bijedić, ispirirana je Danteovim krugovima pakla i lepezom različitih likova. Djelo ''Božanstvena komedija''  je nepresušan izvor, nemoguće ga je definirati, do kraja objasniti, kao što je nemoguće definirati život. Tajna nije u definiciji, već u pustolovini, u putovanju. A svaki put je individualan. Neponovljivi doživljaj individualne pustolovine dragocjen je, jer osvjetljava nepregledne i tajanstvene prostore. Svaka strast vodi u određeni krug pakla. Naime, strasti su energija, raketni pogon našeg kretanja kroz život.

U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Crna boja je dominantna i ona predstavlja moć, misteriju, zlo, formalnost  i ozbiljnot. Kolekcija ima elementa futurizma, punk stila i avangarde. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost.

Slike u našoj fotogaleriji nastale se kroz suradnju kreatorice Selme Bijedić i Akademije 'Tea Bošković'. Fotografije je radio Haris Đonko, a modeli su bili Jasna Duranović i Lucija Golemac.