Podijeli članak

U organizaciji Studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru i Arena Sport Centra gotovo 400 studenata različitih studijskih grupa vježbalo je danas zajedno u prostorijama Arena Sport Centra povodom obilježavanja Dana zdravlja. 

Profesori i studenti Studija Kineziologije na ovaj su način još jednom željeli podignuti svijest studenata mostarskog Sveučilišta o važnosti tjelovježbe i zdravog načina života. 

„Zajedno sa Arena Sport Centrom došli smo na ideju da je potrebno pokrenuti i aktivirati studente Sveučilišta u Mostaru i pružiti im mogućnost dodatnih informacija, kako teoretskih tako i praktičnih o važnosti tjelesnog vježbanja i mogućnosti primjene vježbanja u slobodnom vremenu“, kazao je doc. dr. na Studiju kineziologije Franjo Lovrić. 

Lovrić je naglasio kako je ovo samo jedna u nizu akcija koje planiraju u budućnosti te da će se sljedeća održati na otvorenom. Istaknuo je kako na ovaj način žele potaknuti studente, ali i sve zainteresirane građane na sport i vježbanje. 

„Željeli smo ukazati na važnost tjelesne aktivnosti koja je direktno povezana sa zdravljem. Arena Sport Centar kao jednu od svojih misija i vizija ima promicanje zdravlja, zdravog načina života i vježbanja. Sve ono što Arena Sport jest svojim sadržajem i aktivnostima usmjerava ka tome da zdravlje svima mora biti na prvom mjestu“, naglasio je voditelj PR-a u Arena Sport Centru Marin Čuljak. 

Student četvrte godine Studija kineziologije Zoran Šarić nije krio zadovoljstvo za ovakav odaziv studenata te je istaknuo kako planiraju organizaciju ovakvih događaja i na višim razinama te je ovo samo početak ovakvih događanja u Gradu Mostaru. 

Nakon vježbanja svi studenti imali su priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi u organizaciji studenata Udruge BoHeMSA Mostar koji su svojim doprinosom sudjelovali u ovom hvale vrijednom projektu.