Podijeli članak

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić obišao je u utorak postrojenje za tretman otpadnih voda u Mostaru koje je trenutno u fazi probnog rada, a danas vrijedi preko 25 milijuna maraka.

Rukovoditeljica postrojenja za preradu otpadnih voda Mostar Ljiljana Doko podsjetila je kako se ugovor za izgradnju postrojenja sastojao od tri faze.

"Prva faza bila je izrada dokumentacije, druga faza izgradnja, što je podrazumijevalo nabavku i ugradnju opreme, a treća faza je ova, faza probnog rada ",  navela je Doko.

Ponovila je kako se kompletne otpadne vode grada Mostara, uključujući otpadne vode od stanovništva, industrije, bolnica i škola, kao i oborinske otpadne vode dovode na prečistač.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević naglasila je kako je ovo postrojenje izgrađeno na ponos Gradu Mostaru, ali svakako i Ministarstvu financija FBiH koje je sudjelovalo u zatvaranju financijske konstrukcije.

"Ministarstvo financija uspjelo je iskoordinirati sve aktere koji su na neki način bili vezani za financijska sredstva i evo, danas nam je rezultat tu ",  kazala je Miličević.

Gradonačelnik Grada Mostara ustvrdio je kako ovo postrojenje danas vrijedi preko 25 milijuna maraka, piše Fena.

"Vrlo je važno istaknuti da ovaj dio sada zadovoljava sigurno potrebe Grada za nekih narednih 20 do 30 godina ", kazao je Bešlić.

Ocijenio je kako je u slučaju povećanja broja stanovnika ostavljen i prostor i sustav tako da se mogu povećati kapaciteti postrojenja, ali da se ovim projektom Grad Mostar uključuje i u ekološki čiste gradove.

"Grad Mostar ponosan je na ovo što je uradio i očekujem da će ovakvi projekti podići standard i kvalitetu života, ali i poboljšati jednu jako lošu zdravstvenu situaciju u Gradu Mostaru",  zaključio je mostarski gradonačelnik.