Podijeli članak

Anju Kraljević, maturanticu Gimnazije Mostar, sve više možemo vidjeti na naslovnicama bh. modnih časopisa. 
Razgovarali smo s Anjom, koja kaže kako se i kao mala uvijek voljela uređivati, šminkati te odijevati u haljinice.

 "Moda me uvijek zanimala pa su me roditelji s deset godina upisali na tečaj manekenstva", kaže Anja te dodaje kako se njeni početci vežu uz zagrebačkog fotografa Belizara Valića. "S njim sam uradila prve fotografije za svoj prvi book, nakon čega me pozvao u Zagreb na snimanje božićnog  časopisa Globus i tako je počela moja manekenska priča", kazala je Anja za Pogled.ba.
 
Z.Model Managment

Poznati bh. frizer Adnel Mešić uzeo je Anju pod "svoje". Naime, Adnel, vlasnik uspješne modne agencije Z. Model Management pozvao je Anju na putovanje u Tajland kako bi predstavljala Bosnu i Hercegovinu na izboru "Face of the beauty", no zbog školskih obveza Anja nije mogla sudjelovati. Umjesto toga, uslijedila su brojna snimanja za modne časopise poput Gracije i revije poput one na Sajmu vjenčanja. 
 
Škola na prvome mjestu 
 
"Za mene je manekenstvo još uvijek hobi, a škola na prvome mjestu. Smatram kako je moj najveći uspjeh to što sam našla ravnotežu i vrijeme za oboje"
, kazala je Anja dodavši kako su joj roditelji najveća podrška. 
 
Anja ruši ustaljenu presudu kako ljepota i pamet ne idu zajedno. Budući da je Anja maturantica, manekenstvo će neko vrijeme biti na "čekanju". "Trenutno, moja najveća briga je upis na fakultet. Želja mi je studirati u Zagrebu, tako da sam se sada posvetila pripremama za polaganje hrvatske državne mature", kaže ova prelijepa Mostarka.
 
 
BiH ne pruža dovoljno mogućnosti
 
Modna scena BiH ne pruža dovoljno mogućnosti za rad i napredak. I Anja je svjesna te činjenice te tvrdi kako većina ljudi razmišlja na površan i pogrešan način o ovom pozivu, izrazivši nadu kako će budućnost donijeti neke pozitivne promjene. 

Pogled.ba