Podijeli članak

Jedna od vodećih turističkih agencija u Bosni i Hercegovini, Fortuna Tours iz Mostara nakon sajma turizma FITUR u Madridu, predstavila je i ove godine turističku ponudu Mostara i BiH na Sajmu turizma BIT Milano.

Mili Bijavica, vlasnik i izvršni direktor turističke agencije „Fortuna Tours“ d.o.o. Mostar kazao je kako je vise od 25 godina Fortuna Tours tradicionalno prisutna na ovom sajmu promovirajući BiH kao ‘’posljednju neotkrivenu destinacija u Europi’’.

Veliki je interes talijanskih tour operatora pa i individualnih gostiju, najviše za kulturalni turizam, gradove Mostar, Sarajevo, Jajce, Banja Luka, Bihać, a  naročito za regiju Hercegovine, za religiozni turizam, vinske ceste i prirodne ljepote s velikim naglaskom na Park prirode Kravice i Koćuše u Ljubuškom.

BIT sajam u Milanu u 2018. godini je zabilježio više od 1300 izlagača, 46000 posjetitelja iz 128 zemalja, 2050 talijanskih i međunarodnih medija, 500 blogera te 1500 kupaca iz 79 zemalja. Ove godine se očekuje vise od 1500 profesionalaca, predstavnika putničkih agencija, hotela i kampova, agencija za turizam te marketinških organizacija. 

Izložbeni pult Bosne i Hercegovine posjetila je i vice konzulica - gerant Jasna Martinčević generalnog konzulata BiH u Milanu i generalna konzulica generalnog konzulata RH u Milanu mr. Iva Pavić, priopćeno je iz Grada Mostara.