Podijeli članak

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je danas da predstavnici te stranke neće ući u formiranja komisija u oba doma parlamenta Bosne i Hercegovine, dok god se ne formira Vijeće ministara.
 
To znači, ustvrdio je, da nije formiran ni Zastupnički ni Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
 
-Već od travnja SNSD će promijeniti svoju politiku sudjelovanja u vlasti na bh. nivou, ako ne bude formirano Vijeće ministara BiH - rekao je Dodik ponovivši da je bezrazložno i nepotrebno odugovlačenje s formiranjem Vijeća ministara BiH, prenosi Fena.
 
Podsjetio je da za dva dana u Sarajevo dolazi europski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, s kojim će razgovarati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a obratit će se i na zajedničkoj sjednici oba doma bh. parlamenta.
 
Istaknuo je, međutim, da je nemoguće da sada bude potpisana izjava dogovorena od svih političkih stranaka, jer je, kaže, bilo malo vremena da se poradi na izradi zajedničkog dokumenta.
 
-Vidimo da neke političke stranke unose u izjavu, koja je došla iz Europske komisije, svoje stavove i mislim da nije moguće da dođe do potpisivanja zajedničke izjave- rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.