Podijeli članak

Ukoliko želite najjednostavnije i najukusnije čokoladne bombice koje se tope u ustima ovo je savršeni recept za Vas. 

Sastojci:

200 g mliječne čokolade (koristila sam običnu, a može i sa lješnacima)
50 g tamne čokolade za kuhanje
30 g maslaca
200 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu )
1 kesica Dr. Oetker Puding s ukusom čoko- nugata
3 vrhom pune kašike Lino lade gold sa sjeckanim lješnacima

I još:

100 g mljevenih, pečenih lješnjaka za valjanje kuglica
malo mlijeka

Priprema:

Obe čokolade izlomiti, dodati slatku pavlaku, maslac i staviti na laganu temperaturu, uz miješanje kuhati dok ne provrije.. Zatim skloniti s ringle i dodati puding koji ste razmutili u malo mlijeka pa vratite sve na ringlu i još jednom kratko prokuhajte, uz neprestano miješanje. Skloniti sa šporeta i odmah u vrelo umiješati Lino ladu i dobro sjediniti. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a kasnije prebaciti u frižider na nekoliko sati, dok se ne stegne. 

Kašičicom vaditi smjesu i oblikovati kuglice vlažnim rukama pa uvaljati u mljeveni ili sjeckani lješnjak.
Vratiti ih opet u frižider i služiti ohlađene. Mogu stajati na hladnom 7-10 dana. Od ove količine sam dobila 30 većih kuglica.