Podijeli članak

Pred mostarskim Veležom u nedjelju je jedna od bitnijih utakmica dosadašnjeg tijeka sezone u BH Telecom Premijer ligi. Rođeni gostuju kod Zvijezde 09 kod, barem kako trenutno stanje na ljestvici sugerira, direktnog konkurenta za ostanak u elitnom razredu bh. nogometa.

Strateg Veleža očekuje tešku utakmicu ali i dobar nastup svog tima:

„Sigurno je da je pred igračima stavljen plan i put šta i kako da napravimo u ove dvije utakmice“ – otpočeo je Dudić i dodao: -„Sigurno je da za nas jesu derbi utakmice sa Željom, Zrinjskim, Sarajevom, Širokom, Čelikom, Slobodom ali po tabeli je za nas utakmica u nedjelju finale Lige prvaka i tako moramo shvatiti utakmicu, tako i nikako drukčije. Ipak, raduje me odnos, htijenje i zalaganje u subotnjoj utakmici protiv Željezničar. Ako budemo imali pristup kao u subotu ne sumnjam u dobru igru i rezultat. Sve ispod toga će biti problem. Zvijezda 09 je vrlo dobra ekipa i njihova samo 2 osvojena bod nikako nisu realan prikaz onoga koliko oni vrijede. Nisu nimalo bezazleni, gledao sam ih uživo na Koševu gdje su pri rezultatu 0:0 imali par dobrih prilika i da su zabili tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica. Mene osobno raduje  utakmica u Kupu otprije dva dana, uspjeli smo proći, odmoriti neke igrače. Nekih 60, 70 minuta bilo je to jako dobro, a kad smo napravili sve izmjene onda je malo protivnik i stvorio neki pritisak, srećom bez izglednih prilika. Ipak, ostvarili smo željeno i u dobroj atmosferi dočekujemo utakmicu sa Zvijezdom 09. 

Pred Veležom je u idućem periodu naporni ritam utakmica, vikend-srijeda.

„Sigurno je da će biti naporno, ali kako bude nama tako će i drugima“ – mišljenja je trener mostarskog  koji nastavlja: -„Međutim, ova reprezentativna pauza nam je zaista dobro došla, vidjelo se to i na utakmici protiv Željezničara gdje smo imali manje oscilacija nego prije,  čak i u situaciji gdje smo imali igrača manje, gdje smo bili inferiorni, to se nije primijetilo, te smo jednom i zaprijetili preko Brandaa. Sigurno smo se podigli i u tom dijelu. Sada ćemo se truditi da osvježimo ekipu iako neće biti baš puno vremena za treninge nego ćemo više vremena provesti na regeneraciji a već idući trening se pripremati za idućeg protivnika. Da bi sve to mogli ispratiti igrači moraju da budu sami sebi treneri, da žive sportski. Ja ih ne mogu odmarati kući, oni moraju sami sebe odmarati. Ja dok sam igrao nisam trebao trenera da mi kaže da moram da odmaram, da moram kvalitetno jesti. Mi sad u 18 dana igramo 6 utakmica što je zaista puno ali vjerujem kako ćemo pozitivno odgovoriti na taj izazov. Usput, nadam se da ćemo što prije otkloniti problem s realizacijom koji smo imali i u Gračanici. Tri gola su premalo u odnosu na broj šansi koje smo stvorili tako da se i tu pokazalo da problema ima. Ti problemi nisu bili samo u onome što se nije zabijalo ono što se trebalo zabiti, već i u nonšalanciji pri ulasku u prilike. Imali smo dvije, tri prilike gdje bi samo normalan izbor udarca doveo do gola ali smo mi bili nonšalantni. To je drukčije od onog kada te ne ide. Ovo nije bila napadačka kriza već baš nonšalantan pristup. Popričali smo odmah poslije utakmice u svlačionici i to više neću tolerirati. Dođeš pred golmana pa onda dodatno nepotrebno zamahuješ... to će se od sada sankcionirati i to nitko ne želi niti treba raditi.“ (Pogled.ba) 
 
Rezultati by SofaScore