Podijeli članak

Švicarski tenisač Roger Federer istaknuo je da njegova karijera polako završava i da je kraj bliži nego ikad, te da već razmišlja o tome što će raditi u budućnosti.

Federer je u poznim godinama još jednom potvrdio neupitnu kvalitetu, osvajao je Grand slamove, ATP turnire, a postao je i najstariji igrač koji je bio na prvom mjestu ATP ljestvice. 

Ipak, kako se tekuća sezona bliži kraju, tako se i Federer polako priprema za kraj karijere, a kako je rekao, kraj nikada nije bio bliži. Hoće li biti na kraju ove sezone, još uvijek nije rekao. 

"Kada će kraj točno biti, ne znam, ali svakako da je bliži nego ikada ranije. Nemam nikakve planove, a jedna stvar je sigurna - život će mi biti i dalje interesantan i zabavan, pogotovo s četvero djece. Kako oni budu stariji, sve će biti još ozbiljnije, krenut će u školu i radujem se svemu tome", rekao je Federer, pa nakon toga nastavio: 

"Malo je čudno, ranije se pričalo o mladom igraču kada ostvari neke važne pobjede. Sada, ako nisu savladali Nadala, mene ili Đokovića, kao da nikoga nije briga za to", dodao je Federer. 

Federer je trenutno drugi igrač svijeta sa 7.080 bodova, a na prvom mjestu je Nadal sa 9.310 bodova.