Podijeli članak

Federalni stožer civilne zaštite (FSCZ), kojeg je na današnjoj 162. hitnoj sjednici imenovala Vlada Federacije BiH, održao je večeras u Sarajevu 7. izvanrednu sjednicu na kojoj je uz prethodnu suglasnost Vlade FBiH, donijeta Odluka o nabavci materijala i opreme u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) u vrijednosti od 7.128.012,00 KM.

Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcijskog sredstva, zaštitnih rukavica, zaštitnih odijela, zaštitnih naočala i 170 000 testova za detekciju nCov-2019 all in one test/kit/RNA (testovi na korona virus), priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Prijedlog za poduzimanje hitnih mjera na reduciranju broja graničnih prijelaza na kojima je osigurana dvadesetčetverosatna sanitarna kontrola federalnih inspektora, upućen je prema Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. 

Na današnjoj sjednici FSCZ donijeta je naredba u kojoj se iz naredbe od 21. ožujka zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 18.00. do 5.00 sati, izuzimaju i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Izuzetak iz ove naredbe odnosi se na domaće i strane državljane, vozače teretnih vozila koji su dužni posjedovati Potvrdu o angažiranju vozača, sa navedenim datumom i vremenom početka angažiranja, kojom dokazuje poštovanje mjere izolacije.