Podijeli članak

Pogled.ba je u posjedu dokumenta u kojem Vlada Federacije BiH 28. studenog nalaže da se ne prekida odlaganje komunalnog otpadana deponiji Uborak zbog javnog interesa, a takvo stanje može trajati do rješavanja pitanja nove deponije na području Mostara. 

Također, istom odlukom koju je potpisao premijer Fadil Novalić, izdana je preporuka gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću da pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti direktora JP Deponija d.o.o. Mostar za nesavjesno postupanje i neprihvatanje grant sredstava Svjetske banke za prečistač otpadnih voda. 

Ova odluka je jasan pokazatelj kako je odluku o nastavku rada deponije Uborak donijela Vlada Federacije, te kako su današnja događanja samo nastavak onoga što je naredio Fadil Novalić i njegovi ministri. 

Nakon toga je gradonačelnik Mostara zatražio od Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a da osiguraju uvjete u kojima bi se proveli zaključci Vlade Federacije BIH, što je jutros konačno i učinjeno. 

Zanimljivo, stranke koje danas na ovoj priči pokušavaju ubrati političke poene sudjelovale su u donošenju ovih odluka. To je samo još jedan pokazatelj političkog cinizma i manipulacije ljudima koji su jutros sami sebe vezali lancima za ulaz deponije čiji nastavak rada su naredili kadrovi SDA i SBB-a.