Podijeli članak

Velika Exitova festivalska obitelj od slijedeće godine dobija svog novog člana. Zimsko izdanje jednog od najvećih regionalnih festivala bit će održano na Jahorini od 15. do 18. ožujka 2018. godine. Potpisivanjem ugovora o  suradnji, potvrđeno je partnerstvo EXIT festivala i Addiko banke u BiH.

Dolazak, za mlade, najomiljenijeg regionalnog brenda u Bosnu i Hercegovinu prati i partnerstvo sa Addiko bankom. Nakon Exit Festa u Novom Sadu, Sea Star-a u Umagu i Sea Dance-a u Budvi ove godine, u 2018. godini Addiko Bank će biti sponzor i službena banka i novog Exitovog događaja u našoj zemlji: Festivala 84!

„Addiko je regionalni partner Exit festivala, te nam je drago da Bosna i Hercegovina dobija svoje izdanje ovog prestižnog festivala. Ovo će biti prvo izdanje Exita u BiH, što našem partnerstvu daje posebnu draž “ izjavio je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.

„Veliko nam je zadovoljstvo da EXIT konačno dolazi i na Jahorinu u vidu Festivala 84 koji i simbolički predstavlja povezivanje regiona, oživljava duh zajedništva i promovira mir i toleranciju, kao temelje društvene misije Exita. Ovo je ujedno i jedini zimski festival u velikoj Exitovoj festivalskoj obitelji, što nam predstavlja dodatni izazov, ali i satisfakciju“ rekao je Dušan Kovačević , osnivač Exita i Festivala 84, te dodao: “ Addiko Bank  je zvanična banka svih naših festivala. Ponosni smo što ćemo biti zajedno i na Festivalu 84 i uvjereni smo da ćemo zajednički kreirati nezaboravno festivalsko iskustvo.“

„Nosimo sjajna regionalna iskustva sa Exit festivala. Biti službena banka ovako jakog festivalskog brenda čini nas različitim od drugih i potvrda je naše strategije jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva, koje je, s poslovne strane okrenuto inovacijama, modernim poslovnim rješenjima, a na strani sponzorske strategije, projektima koji promovišu modernu kulturu,“ dodao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka. 

Premijerno izdanje Festivala 84 biće održano od 15. do 18. ožujka iduće godine na više lokacija u okviru Olimpijskog centra Jahorina.

Uskoro će biti poznati i prvi potvrđeni izvođači za novi festival u organizaciji EXIT tima koji se kreira po  formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspješni Sea Star festival u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati večernju zabavu zagrijavanja, a naredna dva bit će otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred Hotela Bistrica, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, kako u Bistrici, tako i u drugim lokalima.

Posljednji dan bit će rezerviran za zabavu zatvaranja, sa kojom će ujedno i zvanično biti zatvorena zimska sezona u Olimpijskom centru Jahorina. 

Iz Addiko Bank poručuju: Vidimo se na Festivalu 84!