Podijeli članak

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 17.05. bit će odigrana predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, sa početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Tri najbolja prijatelja iz djetinjstva - Paun (Ivan Skoko), Piksi (Emir Spahić) i Bule (Emir Sejfić) - čekaju ishod jedne utakmice, na koju su se sva trojica različito kladila, a od koje očekuju rješenje svih svojih problema. Priča o svima nama koji se nadamo tom jednom dobitku kojim ćemo riješiti sve naše probleme, po mogućnosti sa što manje uloženog truda. Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote?

Narodno pozorište Mostar i Pogled.ba nagradili su dvoje najsretnijih čitatelja s 2x2 ulaznice za predstavu, a to su: Maja Vrančić i Andrea Brajković.  

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Cijena ulaznice je 7 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.