Podijeli članak

Svojom petom pobjedom u isto toliko susreta Hrvatska se plasirala u polufinale Europskog prvenstva. Ova peta ujedno je bila i najteža i najdramatičnija u kojoj su Kauboji pobijedili Njemačku s 25:24.

Hrvatska je tako došla do 6. boda u skupini 1 i osigurala je polufinale jer ih više ni Nijemci, ni Austrijanci ne mogu ugroziti i da Hrvatska izgubi obje preostale utakmice, prenosi Dnevnik.ba.

Ako bi Hrvatska obje izgubila ili Njemačka ili Austrija bi se samo bodovno izjednačili s Hrvatima, ali Kauboji od obje imaju bolji međusobni susret. Lakše reći obje te reprezentacije smo dobili.

Hrvatska do kraja druge faze igra protiv Češke (20. siječnja, 16:00), a u posljednjem kolu bi trebala u izravnom dvoboju sa Španjolcima 22. siječnja (16:00) odlučivati o prvom mjestu.

Ako pobijedimo Španjolce, polufinale ćemo igrati 24. siječnja u 18:00 sati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine 2. Tamo su dvije vodeće momčadi Norveška i Slovenija te će i one vjerojatno međusobnim susretom odlučivati tko će biti prvi, a tko drugi. Mada se tamo još uvijek ništa ne zna jer su odigrali samo jedno kolo, a Mađarska i Portugal također imaju realne šanse da se dokopaju polufinala.

Ako Hrvatska izgubi od Španjolske igrat će protiv prvoplasiranog iz skupine 2, 24 siječnja u 20:30 sati.

Finale se igra 26. siječnja.

Pogled.ba