Podijeli članak

“Kava” nikad nije samo kava. Barem ne kod nas, gdje je “kava” uglavnom kava s mlijekom. Često dolazi i s popratnim keksićem ili bademom omotanim u čokoladu.

Potpuno crna kava, espresso ili bilo koji drugi oblik pripreme bez dodataka je savršen napitak koji vam može pomoći u obuzdavanju apetita, razbuđivanju, izvedbi u teretani ili na sportskim terenima, ali čim u nju dodate mlijeko, šećer, sirupe i ostale čudnovate dodatke – ona znatno dobiva na kalorijskoj vrijednosti.

I ne, to nije nikakav problem – sve dok znate što konzumirate i koliko konzumirate, ali nekad se naše neznanje i poricanje zna oteti kontroli.

Graeme Tomlinson, poznat kao Fitness Chef, na svom Instagram profilu informira javnost o ovakvim i sličnim zamkama pa će biti dovoljno da samo pogledate usporedbu obične kave (u ovom slučaju Americano – što je samo jako dugački espresso) i ostalih oblika s mlijekom. Pročitajte njegov post u cijelosti.Ako želite srezati kalorije, počnite od onoga što pijete, to je odličan prvi korak. Makar to i značilo smanjivanje količine mlijeka u kavi umjesto potpunog prelaska na crnu kavu, savjetuje Idesh.