Podijeli članak

Redatelj filma Antun Vrdoljak najavio je tada kako će igrani film i televizijska serija biti gotovi do kraja godine, no uzimajući u obzir da su nedavno snimane nove scene, o čemu smo izvještavali, očito je da je sa snimanjem odnosno završetkom snimanja negdje zapelo.

Da je zapelo, Slobodnoj Dalmaciji potvrdili su i s Hrvatske radiotelevizije, navevši  da su “rokovi dovršetka projekta ‘General’ produženi , na traženje producenata Kiklop filma, a zbog njihove potrebe za nadosnimavanjem određenih (zimskih) scena”.

“Ugovorena isporuka serije od osam nastavaka je na jesen 2019. godine, HRT sudjeluje u realizaciji u skladu s obvezama koje su regulirane ugovorom i aneksom ugovora s neovisnim proizvođačem Kiklop filmom. Naknada utvrđena ugovorom iznosi 9,6 milijuna kuna”, dodaju s HRT-a.

Producent filma Andrija Vrdoljak objasnio je pak zašto se kasni s završetkom snimanja filma.

“Problem je bio što smo trebali snimati neke scene po snijegu, ali kad smo počeli snimati, snijega je bilo jako malo pa nismo uspjeli. I problem je u tome što glavni glumac ne može doći kad nama padne na pamet, na neki smo način u njegovim rukama, jer nije u Hrvatskoj, niti je slobodan kad mi hoćemo”, objasnio je.

Dodao je  da će serija na jesen biti spremna za televiziju, a da je stvar HRT-a kada će ići u emitiranje.

“Film će biti gotov za “Pulu” (festival, održava se ljeti), a možda će i ranije ići u distribuciju”, zaključio je mlađi Vrdoljak.