Podijeli članak

U povodu komercijalnog puštanja u uporabu nove 4G mreže i promocije novih Eronetovih mobilnih tarifa u prodajnom centru HT Eroneta u Mepas Mallu u Mostaru danas je upriličena konferencija za novinare gdje su detaljno pojašnjeni komercijalni i tehnički aspekti ove mreže.

Na konferenciji su govorili članovi uprave HT Eroneta Tomislav Ruk i Goran Kraljević te rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije Misijana Brkić Milinković koji su predstavili sve detalje nove i brže 4G mreže i nove 'smart' tarife.

4G mreža nudi 10 puta veće brzine surfanja

Izvršni direktor za pokretnu mrežu HT Eroneta Goran Kraljević kazao je kako nova 4G mreža nudi do 10 puta veće brzine surfanja i downloada, a uploada i do 20 puta veće nego prethodna 3G mreža.

"Podsjetimo se, 8. travnja dodijeljene su licence za 4G, već istog dana pustili smo testni signal u Mostaru, a svečano predstavljanje je bilo u sklopu Sajma gospodarstva u Mostaru 9. travnja. Tada smo se isto okupili i dali neka obećanja, a danas smo tu da potvrdimo da smo ta obećanja i ispunili. U ovih mjesec dana radili smo tehničku pripremu koja je bila predviđena uvjetima te licence, riječ je o određenom preraspodjeljivanju frekvencijskog spektra na 1800 MHz. Proširili smo taj spektar kako bismo mogli koristiti veće brzine surfanja prilikom korištenja same 4G mreže. Sve te tehničke preduvjete smo ispunili, pripremili mrežu i prije dva dana, kako smo i obećali i kako je bilo predviđeno uvjetima licence, u srijedu 8. svibnja puštena je u rad komercijalno 4G mreža na frekvencijskom spektru 1800 proširenom i 800 MHz", kazao je Kraljević i dodao kako je jedini preduvjet da bi se koristila nova usluga - zamjena SIM kartice na jednom od prodajnih mjesta HT Eroneta po promotivnoj cijeni od 1 KM do kraja lipnja ove godine.
 

Pokrivenost 4G mrežom veoma dobra u cijeloj BiH

Što se tiče pokrivenosti 4G mreže, Kraljević je poručio kako je ona veoma dobra u svim većim gradovima i mjestima diljem BIH, a pogotovo na području Mostara.

Izvršni direktor za nepokretnu mrežu HT Eroneta Tomislav Ruk kazao je kako su 'smart' komercijalne i inovativne tarife prilagođene novom tehnološkom i digitalnom dobu, a najavio je uskoro i predstavljanje novih postpaid tarifa prilagođenih ponajviše za mlade.

"Mogu najaviti da je HT Eronet ponudio tarifni pod komercijalnim nazivom 'smart' koji se sastoji od sedam podmodula i svaki od korisnika tih sedam tarifnih paketa može odabrati najbolji za sebe sukladno svojim potrebama. Među ponuđenima, mogu reći da je posebno optimalna 'smart 45 tarifa' koja je na tržištu 'best buy' i ona omogućuje mjesečno 2000 minuta prema svim mrežama u BiH i 2000 SMS/MMS poruka te 12 GB interneta", istaknuo je Ruk i naglasio kako ove tarife nisu vezane uz 3G ili 4G tehnologiju te da ih svi korisnici mogu koristiti, ali da uz 4G mrežu one nude najbolju propusnost podataka.