Podijeli članak

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je Beograd, gdje je doputovao u dvodnevni posjet Srbiji.

Erdogana je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a s turskim liderom je stigla i veća grupa turskih gospodarstvenika.

Ispred Palate "Srbija" priređen je svečani doček za turskog predsjednika uz počasni stroj Garde, svečano intoniranje himni Turske i Srbije i ispaljivanje plotuna.

Drugog dana posjeta, predsjednici Vučić i Erdogan bit će domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, nakon koga su predviđene zajedničke izjave za medije.
 

Delegaciju BiH predvodit će trojica članova Predsjedništva - Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Jedan od najvažnijih momenata posjete Erdogana svakako je svečano obilježavanje početka radova na izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo, u utorak popodne.

U fokusu Erdoganove posjete bit će ekonomske teme. Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu eura, dok su turske investicije u Srbiji, prema procjenama, dostigle 200 milijuna eura.

Razgovarat će se i o velikim infrastrukturnim projektima, investicijama u oblasti prometa, ali i novim tvornicama koje će osigurati nova radna mjesta, prenosi Klix.ba.

Najavljeno je i da će tijekom Erdoganove posjete biti otvoreno pet turskih kompanija i postavljen kamen temeljac za izgradnju jedne tvornice.